Kaupunginjohtaja antoi budjettiesityksensä torstaina. Kirjassa on useampi sata sivua lukemista- niistä varmasti kuuluu lisää myöhemmin.

Heti kaupunginjohtaja Paajasen budjettiesittelyn aluksi tuli esiin kaupungin visio. Visiota tehtiin hartaasti, valtuutetutkin istuivat monta iltaa ideoimassa. Siitähän oli tulla suuri kiista virkamiesten ja valtuuston johdon välille, oli jopa kaksi erilaista visioehdotusta.  Kompromissi löytyi ja nyt visio on julkaistu.

On pakko todeta, että sitä saa kyllä lukea toisenkin kerran, ennenkuin edes ymmärtää lukemansa. Tiivistäminen olisi sittenkin tehnyt sille hyvää!

 

Visio kuulu näin: Vantaa on kansainvälisen metropolin ytimessä vetovoimainen työn ja yritysten kasvupaikka, joka tuottaa turvallista arkea yhteisvastuullisesti, asukkaitaan kuunnellen, monikulttuurisuudesta ammentaen ja ympäristövastuuta kantaen.

Visioon liittyy viisi selittävää kohtaa, joissa jokaisessa on viisi ranskalaista viivaa. Ne ovat ainakin näin nopeasti katsoen suurin osa hyviä. Jos ne kaikki saavutetaan, on Vantaa todella mukava kotikaupunki! On iso haaste meille kuntapäättäjille ja ihan jokaiselle kuntalaiselle ja myös yrityksille, jotka Vantaalla toimivat, että visio toteutuu. Sinänsä on hyvä, että tavoite on tarpeeksi kaukana. Pelkästään laadukkaiden hoito- ja koulutuspalveluiden järjestäminen kaikille asukkaille on melkoinen urakka. Kaupunki kasvaa ja samalla ikääntyy. Nykyisillä resursseilla se ei toteudu, kun se ei nytkään kaikissa tilanteissa toteudu.