Radiossa kerrottiin tänään, että Järvenpäässä kaavaillaan lasten kotihoidontuen laajentamista. Siellä tukea maksetaan nyt vain alle 2-vuotiaasta lapsesta, jatkossa tuen piiriin pääsisivät myös 2- 2,5 vuotiaat. Asia on siellä ollut käsittelyssä kaupunginhallituksessa.

On uskomatonta miten eri suuntiin eri puolilla pääkaupunkiseutua mennään. Toisaalla (esimerkiksi Vantaa) kotihoidontukea on leikattu jo useampaan kertaan säästöillä perustellen ja tukea saavia ikäryhmiä on myös supistettu. Toisaalla taas nähdään, että kotihoidontuen laajentaminen kannattaa, taloudellisestikin. Se kannattaa, kun paine kunnalliseen päivähoitoon vähenee. Päiväkotipaikka on kunnalle paljon kalliimpi ratkaisu, kuin lapsen hoitaminen kotona! Erityisen kalliiksi se tulee, jos lapsimäärä päivähoidossa lisääntyy niin paljon, että joudutaan rakentamaan uusia päiväkoteja tai perustamaan ryhmäperhepäiväkoteja. Perhepäivähoitajistakin on pulaa, joten silläkään ei lisääntyvää hoidontarvetta voida tyydyttää.

Onnittelut Järvenpään poliitikoille viisaasta hankkeesta, joka sekä lisää perheiden todellista valinnanmahdollisuutta myös hoitaa itse lapsiaan kotona että vähentää ruuhkaa päivähoidon puolella! Toivottavasti muuallakin uskalletaan tehdä vastaavia ratkaisuja ja jopa kääntää pyörää supistuksista kohti laajenevaa kotihoidontukea!