Olen parin viikon aikana liikkunut tosi paljon pimeällä. Itsekseni ja lasten kanssa. Valoisa aika on niin lyhyt, että pimeällä on pakko liikkua.

Se mihin olen kiinnittänyt huomiota, on heijastimien vähäisyys. Joskus tuntuu, että heijastimen käyttö on poikkeus joka vahvistaa säännön, että heijastinta ei käytetä.

Pikkulasten vaatteissa heijastimia on paljon valmiiksi ommeltuina. Nekin kyllä kuluvat pesuissa, mutta ovat kuitenkin hyvänä turvana pitkän aikaa.

Muutamaan kertaan olen itse autoillessa tai bussissa matkustajana säikähtänyt todella, kun jalankulkijan huomaa vasta kun on aivan kohdalla. Pelottavia tilanteita!

Heijastin olisi kuitenkin halpa henkivakuutus.

Suomessa kuolee vuodessa noin 50 jalankulkijaa liikenteessä. Vain muutamalla heistä on ollut heijastin.

Heijastinta tarvitaan myös taajamissa! Luin jostakin, että pimeällä ilman heijastinta liikkuvan jalankulkijan kuolemanriski on kymmenkertainen heijastinta käyttävään verrattuna! Luulisi jokaisen välittävän niin paljon omasta turvallisuudestaan, että käyttää heijastinta. Lakikin velvoittaa heijastinta käyttämään, myös valaistuilla teillä.

Nykyisin heijastimet ovat myös mukavia käyttää, niitä löytyy kyllä jokaisen tyyliin sopivia.

Näin joulun alla heijastin on myös oikein hyvä lahjaidea – rakkaalle voisi välittämistä osoittamaan lahjoittaa sydämenmuotoisen heijastimen... Jollekin muulle voi olla mieluisampi repun sankaan kiinnitettävä rinkulaheijastin jne.

Heijastimet käyttöön kaapin uumenista!