Kalenterini on muuttunut entistäkin täydemmäksi. Kun elämä on aktiivista, kalenteriin kertyy merkintöjä aina. Nyt kun siihen lisätään eduskuntavaalien takia aika paljon lisää, on tullut ajoittain ahdasta. Kerron esimerkiksi omasta kuluvasta viikostani.

Kalenteriini tulee aina työvuorot 6 viikkoa kerrallaan, teen epäsäännöllistä kolmivuorotyötä. Muu elämä sovitellaan sitten sinne väleihin ja toisaalta etukäteen tiedossa oleviin menoihin voi toivoa sopivaa työvuoroa. Kun tiedossa on minun työt ja kokouskalenteri ja miehen työt, laaditaan lapsille hoitovuorot. Meillä on molemmilla epäsäännölliset työt, onneksi on olemassa ympärivuorokautista päivähoitoa. Lapsillehan hoitopäiviä tulee keskimääräistä vähemmän, kun vanhempien vapaapäivät menee ristiin. Tulee myös lyhyitä hoitopäiviä – joskus viedään vasta päivällä (esimerkiksi lauantai) ja joskus haetaan aikaisin (esimerkkinä tällä viikolla tiistai ja torstai).

Poliittisia menoja on ajoittain niin paljon, että ne kävisivät puolipäivätyöstä.

Töissä olen tälläviikolla ollut alkuviikon yövuoroissa, ne loppui tiistaina aamulla, alkoi viime sunnuntaina. Tulevan viikonlopun olen illat töissä.

Iltamenoja on ollut jokaiselle illalle, joinakin iltoina useampiakin.

Maanantaina yövuorosta tultuani nukuin, kunnes lähdin kaupungintalolle tapaamaan kahta muuta ek-vaaliehdokasta, joiden kanssa teen yhteistyötä. Sitten oli oman valtuustoryhmän kokous (on aina ennen valtuustoa) ja kaupunginvaltuuston kokous. Kokouksen jälkeen jatkoin yöksi töihin. Se oli ainoa päivä, että en ehtinyt edes nähdä lapsia. Kaikkina muina päivinä ehditään tehdä jotain yhdessä.

Tiistaina nukuin taas kotiuduttuani aamulla, iltapäivällä hain lapset päiväkodista. Arkipuuhien lisäksi ehdittiin pelata eskarilaisen lempipeliä, elämäpeliä. Illalla oli lehtitiimin kokous. Mies jäi innokkaiden pikkuapulaisten kanssa ruuanlaittopuuhiin kun lähdin. Olimme ripeitä, asiat olivat hyvällä mallilla ja lehdestä on tulossa hyvä. Ehdin sopivasti lasten iltatoimien aikaan kotiin.

Keskiviikkona päivällä hain lasten kanssa sähkökaapin avaimet, kahvinkeittimen ja muut mitä vielä tarvittiin torstain tilaisuutta varten ja kävimme kaupassa. Teimme eskarilaisen kotitehtäviä – hän teki ja minä "vahdin". Illalla oli Vantaan vihreiden kuukausikahvila Tikkurilassa, olin yksi alustajista.

Torstaina oli aamulla Lauranpäivän kahvitus- siitä on edellisessä viestissäni. Mies vei lapset silloin aamulla, minä hain aikaisin iltapäivällä. Illalla oli tukiryhmän tapaaminen meillä kotona. Koululaiset eivät olleet kotona, menivät teatteriin koulun porukalla. Mies touhusi pienten lasten kanssa, että saimme tukiryhmässä rauhassa pohtia mitä on tulossa.

Tänään perjantaina päivällä on ihan tyhjää kalenterissa – olen lasten kanssa ja teen kotitöitä. Kotitöitä täytyy muutenkin tehdä aina välissä kun ehtii. Samoin on nyt vaaleissa ehdolla ollessa vastailtavana melkoinen määrä vaalikoneita ja kyselyitä. Yritän paneutua niistä jokaiseen riittävän hyvin, kommentoinnin mahdollistavaan vaalikoneeseen kuluu helposti yli tunti.

Tänään illalla on puoluehallituksen kokous.

Lauantaina päivällä olisi Pääkaupunkiseudun vihreiden valtuutettujen tapaaminen. Sinne en ehdi, kun itselläni on iltavuoro. Miehellä taas on töitä aamusta myöhäiseen iltapäivään, pienet menee päiväkotiin muutamaksi tunniksi. Isot koululaiset nauttivat, muutama tunti omaa rauhaa ja vielä viikonloppuna.

Sunnuntaina minulla on iltavuoro.