Haimme tänään äitini kesämökiltä talveksi talteen aurinkopaneelin akun ja vesipumpun. Letkut nostettiin pois järvestä, ne odottavat saunassa seuraavaa kesää. Samoin vesisaavit ja -ämpärit tyhjennettiin. Tarkistettiin, että näkyville ei jää ruokaa. Metsähiiret käyvät mökissä sisällä katsastamassa, ei niitä kannata houkutella ruualla jäämään... Kevään siivousurakka on helpompi, kun siellä ei ole niin pitkään viihdytty.

Syksyinen luonto oli aivan upea! Ruska on parhaimmillaan. Sää suosi, kylmää on niinkuin jo pitääkin, mutta kaikki ulkohommat saatiin tehdä rauhassa pelkäämättä vesisadetta.

Puolukat ovat kypsiä, tosi makeita – syötiin vaan suuhun, kun piti ehtiä saman päivän puitteissa vielä kotiinkin. Yötä siellä ei kyllä oikein enää tarkenisikaan olla...

Näin vaalien lähestyessä aikaa menee normaalin perhe+työ arjen lisäksi hurjasti kaikkeen vaaleihin liittyvään. Vaalikoneisiin, tilaisuuksien järjestelyihin, oman kampanjan suunnitteluun jne.

Olen paljon pohtinut viimepäivinä samoja aiheita kuin varmaan kaikki. Niin paljon, että on pitänyt välillä ihan tietoisesti päättää palata normaaliin arkeen. En osaa sanoa mitään, mitä joku ei jo olisi sanonut. Entistä tärkeämpää on saada eteenpäin monia tavallisten ihmisten hyvinvointiin vaikuttavia asioita. Niissä meillä poliitikoilla on tekemistä! Olen kahlannut läpi joitakin kirjoituksiani viimeisen valtuustokauden ajalta, blogissa, valtuustoaloitteita jne. On pakko todeta, että kantojaan ei ole tarvinnut muuttaa. Ja prioriteetitkin ovat ihan samat. Siispä on vaan yritettävä jaksaa jatkaa työtä lasten, nuorten, perheiden, mielenterveysongelmaisten jne hyväksi.