YLE:

Nobelin rauhanpalkinto on myönnetty presidentti Martti Ahtisaarelle. Palkinnon perusteluissa viisijäseninen komitea sanoo, että Ahtisaari ansaitsee palkinnon työstään rauhan ja sovinnon puolesta. 71-vuotias Ahtisaari palkitaan yli kolme vuosikymmentä jatkuneesta urastaan rauhanvälittäjänä, mukaan lukien vuonna 2005 saavutettu rauhansopimus Indonesian Acehin maakunnan kapinallisten ja maan hallituksen kesken.

Nobel-komitea muistuttaa myös Ahtisaaren ponnisteluista Namibian itsenäistymisen ja Kosovon konfliktin ratkaisemisen hyväksi. Hän on myös antanut rakentavan panoksen konfliktien ratkaisuun Pohjois-irlannissa, Keski-Aasiassa ja Afrikan sarvessa, sanotaan palkinnon perusteluissa.

 Minulla on Namibialainen lapsuus. En tokikaan paljoa muista omakohtaisesti – olin 6-vuotias kun perheeni tuli pois sieltä. Ja vielä en ole päässyt käymään lapsuuteni Namibiassa – joka ei enää ole sama maa edes... Mutta Suomi-Namibiaseuran jäsenenä tiedän, että Namibian kansalle Martti Ahtisaari on tärkeä mies... Onnittelut Nobelin rauhanpalkinnosta!