Emme ehtineet vielä viikko sitten aloittamaan kesämökkikautta. Nyt olimme pari yötä, vaikka olikin kylmää luvassa. Ja kylmää kyllä oli. Villapaidoille oli käyttöä!

Mökkeilemme äitini kesämökillä Ruovedellä, erämaajärven rannalla. Ihaninta siellä on hiljaisuus. Täällä kotona on aina vähintään liikenteen kohinaa taustalla. Siellä ei.

Elämää helpottamaan sinne hankittiin viime kesänä aurinkopaneeli. Sillä saadaan energiaa vesipumpun käyttöön ja kahteen valoon. Nyt laitettiin akku paikalleen. Talven se oli varastossa lämpimässä... Vettä ei tarvitse kantaa ämpärillä mäkeä ylös. Se on suuri helpotus arjen pyörittämisessä. On kyllä pakko ihailla esiäitejä, jotka ovat kesät talvet joutuneet perhettä pyörittämään vastaavissa oloissa. Nytkin pyykit toki tuodaan tullessa pois ja pestään kaupungissa...

Kevättöihin kuului myös kompostin tyhjennys. Edellinen tyhjennys oli varmaan 3 vuotta sitten, senverran vähän biojätettä tulee kesäkuukausien aikana. Lämpökompostorin tuote oli aivan mullan näköistä. Kokemuksesta tiedämme, että se on kyllä tuhtia tavaraa, sellaisenaan se on kasveille jopa liian voimakasta. Multaan sekoitettuna siitä tulee hyvä kasvualusta. Tarkoitus on laittaa kesäkurpitsa kasvamaan kunhan on tarpeeksi lämmintä.

Kevään vihreys on uskomattoman kaunista. Koivujen hiirenkorvien herkkä vihreys on joka kevät yhtä ihmeellistä. Ja onneksi perheessämme kukaan ei oireile siitepölyistä, voimme aivan rauhassa nautiskella kevään hempeistä sävyistä. Sinivuokko kukki kauniisti. Toinen kaunis kevään kukkija, keväinen linnunherne oli vasta ihan pienellä nupulla.

Vesi oli uskomattoman kylmää. Nuorin lapseni, 3-vuotias halusi päästä uimaan. Kahlasi polveen asti ennenkuin uskoi, että on se liian kylmää. Isommille riitti sormella kokeileminen. Järvi on erittäin syvä rotkojärvi. Vesi on kesälläkin kylmempää kuin järvissä keskimäärin.