Eilen meillä oli syntymäpäivähumua, oli Markuksen 7-vuotiskaverisynttärit. Varsinainen juhlapäivä oli jo reilu viikko sitten, silloin ei kavereita kutsuttu, kun kaveritkin lomailee... Uskomaton meteli lähtee laumasta pieniä poikia! Se meteli ei kuitenkaan vetänyt vertoja sille, kun tänään aamulla satoi lunta!

Markuksen toiveen mukaisesti oli merirosvosynttärit. Kertakäyttöastioita en suostunut ostamaan, vaikka Markus aluksi halusikin. Loppujenlopuksi tavalliset lautaset kelpasi oikein hyvin, kun oli muuten tehty merirosvoille vähän ohjelmaa ja tarjoilut sopiviksi...

Pienten poikien mielikuvitus on huikea. Oli hauska kuunnella poikien pohdintaa mitä söivät. Oikeasti siis tarjolla oli makeiden (kakkua ja keksiä) lisäksi aluksi pikkutomaattia, pieniä lihapullia, pikkunakkeja, ranskalaisia ja kotitekoista mehua.  Mustekalan silmä oli suosituin pohdinta... Ja tomaatti muuttui merisiiliksi, kun siihen laittoi monta tikkua... Kellään ei nimittäin ollut haarukoita, vaan syöminen tapahtui miekan muotoisilla muovitikuilla, joita jokaisella oli käytössä kolme. Pojista se oli hauska tapa syödä – luulen, että useimmat söivät huomaamattaan myös paremmin kuin muuten olisivat malttaneet! Makeita ei sitten paljon mennytkään – kaikilla oli jo kiire leikkimään! Leikkeihin kelpasi hyvin mukaan myös pikkusisko – merirosvoprinsessaa tarvittiin ainakin välillä.

Juhlien järjestäminen vaatii aina pohtimista ja etukäteisvalmisteluja, vaan kyllä sitten jälkikäteen on mukava olo, kun on hyvin onnistuneet juhlat takana.