Eilen oli Vantaan vihreiden ehdokkaiden kampanja-avajaiset. Nyt ehdokkuus on taas yhtä pykälää pidemmällä.

Ensin päivällä oli toimittajalounas, toimittajilla oli tilaisuus tulla meitä kuutta ehdokasta tapaamaan ja kuulemaan vaaliteemoistamme. Puoluesihteeri Ari Heikkinen kertoi puolueen vaaliteemoista ja tavoitteista yleisemmin. Keskustellessamme alkoi sataa. Vihdoin, voisi todeta. Luonto kärsii kuivuudesta ja vesi tuli taatusti tarpeeseen!

Kampanja-avajaisten onneksi illaksi kirkastui. Sade olisi kyllä estänyt ulkoilmatilaisuuden järjestämistä.

Illalla aloitimme pyöräilemällä kulkueena Tikkurilan keskustassa. Se oli hauskaa. Herätimme kyllä aika lailla huomiota vihreine kypärinemme ja viiri tandemin takana liehuessa.

Ajoimme pyörällä lopuksi Veininmyllylle. Siellä meidät esiteltiin yleisölle ja yleisö pääsi kysymään meiltä mielipiteitä heitä askarruttaviin aiheisiin. Kättennostoäänestyksenä ehdokasporukkamme oli yksimielisesti uraanikaivoksia ja lisäydinvoimaa vastaan, yksimielisesti kannatimme mm kansanäänestyksen järjestämistä yleensä ja asiana mm pääkaupunkiseudun kuntaliitoksista. Heidi Hautala ei ehtinyt vielä pyöräilemään, mutta Veininmyllylle hän tuli suoraan Berliinin lentokoneelta. Heidi kertoi pyöräilyterveisiä Saksasta ja vastasi myös yleisön kysymyksiin.

Puheiden jälkeen saimme nautiskella tanssiryhmä Petkeleen hauskasta esityksestä. He myös opettivat meille kävelyhumppaa. Lopuksi bändi soitteli aivan perinteistä tanssimusiikkia. Ohjelman välillä otettiin myös valokuvia. Yritettiin mm saada meidät kaikki 6 (eli 5 polkupyörää...) mahtumaan samaan valokuvaan pyöräilemään Heurekan kevyenliikenteen sillalla. Se vaati muutaman edestakaisin ajelemisen! Aina joku jäi jonkun toisen taakse tai muuten kuva ei onnistunut toivotusti.

Kesäilta oli häkellyttävän kaunis. Joki virtasi hiljalleen, ilmakin tuoksui vaihteeksi hyvältä sateen haihdutettua metsäpalojen hajut pois. Illan pimetessä myllyn ikkunoista kajasti valo kauniisti. Joelta nousi hiukan usvaa, kun vähän viileni.

Illalla oli mukavaa ajella kotiin mieli virkeänä. Uni kyllä maittoi monen tunnin ulkoilun jälkeen!